Shijiazhuang Yuncang Water Technology Corporation Limited

Flocculation - Aluminium sulphate vs Poly alumini chloride

Flocculation o le fa'agasologa lea e fa'aletonu ai vaega o lo'o iai i totonu o le vai fa'amautu. E maua lea e ala i le fa'aopoopoina o se coagulant e fa'aola lelei. O le totogi lelei o lo'o i totonu o le coagulant e fa'aitiitia ai le tau leaga o lo'o i totonu o le vai (fa'ata'ita'iga fa'aletonu). O le taimi lava e fa'aletonu pe fa'a'ese'ese ai vaega, ona tupu loa lea o le fa'agasologa o le flocculation. O fasimea fa'aletonu e tu'u fa'atasi i ni vaega tetele ma lapopo'a se'ia o'o ina lava le mamafa e fa'ato'a e ala i le palapala pe lava fo'i le lapopo'a e maileia ai le ea ma opeopea.

I aso nei o le a tatou vaʻavaʻai totoʻa i mea faʻapipiʻi o fugalaʻau masani e lua: poly aluminium chloride ma le alumini sulfate.

Aluminium Sulfate: Aluminum Sulfate e fa'asa'o i le natura. O le mataupu faavae galue o le alumini sulfate e faapea: alumini sulfate maua alumini hydroxide, Al(0H)3. Aluminum hydroxides ei ai se vaega fa'atapula'a pH, i luga a'e o le a latou le lelei hydrolysis po'o , hydrolyzated alumini hydroxides fa'amautu vave i pH maualuga (ie pH i luga a'e 8.5), o lea e tatau ona pulea ma le faaeteete le pH faagaoioia e tausia ai i le va o le 5.8-8.5 . e tatau ona lava le alkalinity i totonu o le vai i le faagasologa o le flocculation ina ia mautinoa o le hydroxide insoluble ua atoatoa fausia ma precipitated. Ave'ese mea lanu ma colloidal e ala i le tu'ufa'atasiga o le adsorption ma le hydrolysis i luga/i totonu o le uamea hydroxides. O le mea lea, o le faʻaogaina o le faʻamalama o le pH o le alumini sulfate e matuaʻi 5.8-8.5, o lea e taua tele ai le faʻamautinoa lelei o le pH i le faagasologa pe a faʻaaogaina le alumini sulfate.

Polyaluminum chloride(PAC) o se tasi o vailaʻau sili ona aoga mo vai o loʻo faʻaaogaina i aso nei. E masani ona faʻaaogaina i vai inu ma vai faʻaleagaina ona o le maualuga o le coagulation lelei ma le lautele lautele o le pH ma le vevela faʻatusatusa i isi vailaʻau togafitiga vai. O loʻo maua le PAC i le tele o togi eseese faʻatasi ai ma faʻasalalauga alumina mai le 28% i le 30%. Alumina fa'atonuga e le na'o le pau lea o le iloiloga pe a filifilia po'o fea vasega o le PAC e fa'aoga.

O le PAC e mafai ona manatu o se faʻamaʻi muamua-hydrolysis coagulant. O fuifui alumini pre-hydrolysis o loʻo i ai le maualuga maualuga o le mamafa o le tau, lea e sili atu ai le cationic o le PAC nai lo le alum.make ai o se faʻamaʻi malosi mo mea leaga faʻafefe le tumau i totonu o le vai.

PAC o loʻo i ai faʻamanuiaga nei i luga ole alumini sulfate

1. E galue i mea e sili atu le maualalo. I le avea ai ma tulafono o le lima matua, o le fua ole PAC e tusa ma le tasi vaetolu o le fua e manaʻomia mo le alum.

2. E fa'aitiitia le alumini alumini i totonu ole vai fa'amama

3. E fa'aitiitia le palapala

4. E galue i luga o se lautele lautele pH

E tele ituaiga o flocculants, ma o lenei tusiga e naʻo le lua o latou faʻalauiloa. Pe a filifilia se coagulant, e tatau ona e mafaufau i le lelei o le vai o loʻo e togafitia ma lau lava paketi tau. Ou te faʻamoemoe o loʻo e maua se poto masani mo le togafitia o vai. I le avea ai o se tagata e fa'atau vaila'au mo vai ma le 28 tausaga o le poto masani. Ou te fiafia e foia uma ou faafitauli (e uiga i vailaʻau o togafitiga vai).

PAC VS Aluminium Sulfate

  • Muamua:
  • Sosoo ai:

  • Taimi meli: Iul-23-2024