Shijiazhuang Yuncang Water Technology Corporation Limited

Le malamalama masani pe a filifilia PAM

Le malamalama masani-pe a-filifilia-PAM

Polyacrylamide(PAM), e pei o le polymer flocculant e masani ona faʻaaogaina, e faʻaaogaina lautele i faʻataʻitaʻiga eseese o togafitiga o otaota. Ae ui i lea, o le tele o tagata faʻaoga ua paʻu i nisi o le le malamalama i le taimi o le filifiliga ma le faʻaogaina o le faagasologa. O lenei tusiga e faʻamoemoe e faʻaalia nei le malamalama ma tuʻuina atu le malamalama saʻo ma fautuaga.

Le femalamalamaa'i 1: O le tele o le mamafa o le mole, o le maualuga foi lea o le faʻaogaina o le flocculation.

Pe a filifilia le polyacrylamide, e toʻatele tagata e manatu o le faʻataʻitaʻiga e tele mole mamafa mamafa e tatau ona i ai le maualuga o le faʻaogaina. Ae o le mea moni, o loʻo i ai le faitau selau o faʻataʻitaʻiga o polyacrylamide, lea e talafeagai mo tulaga lelei o vai. Ole natura ole suavai leaga e gaosia e falegaosimea i pisinisi eseese e eseese. O le tau o le pH ma faʻamaʻi faʻapitoa o uiga vai eseese e matua ese lava. Atonu o le acidic, alkaline, neutral, pe aofia ai le suauu, mea faʻalaʻau, lanu, sediment, ma isi. O le mea lea, e faigata mo se ituaiga polyacrylamide se tasi e faʻafetaui uma manaʻoga mo togafitiga otaota. O le auala saʻo o le filifilia muamua lea o le faʻataʻitaʻiga e ala i faʻataʻitaʻiga, ona faia lea o suʻega masini e iloa ai le fua sili ona lelei e maua ai le tau sili ona taugofie.

Le malamalama 2: O le maualuga o le faʻatonuga o le faʻatulagaina, o le sili atu lea

Pe a saunia fofo polyacrylamide, e toʻatele tagata faʻaoga e talitonu o le maualuga o le faʻatonuga, o le sili atu lea o mea faʻapipiʻi. Peitaʻi, e lē saʻo lenei manatu. O le mea moni, o le faʻatonuga o le faʻatulagaina o le PAM e tatau ona fuafua e tusa ai ma tulaga faʻapitoa o otaota ma otaota. I le tulaga masani, o fofo PAM ma le faʻaogaina o le 0.1% -0.3% e talafeagai mo le faʻafefeteina ma le faʻapalapala, ae o le faʻatonuga mo le faʻafefeina o le eleele ma fale gaosi oloa e 0.2% -0.5%. Afai e tele naua mea le mama i totonu o le otaota, o le faʻaogaina o le PAM atonu e manaʻomia le faʻaleleia lelei. O le mea lea, e tatau ona fuafua le fa'atonuga talafeagai e ala i fa'ata'ita'iga a'o le'i fa'aoga ina ia mautinoa ai le fa'aoga sili ona lelei.

Le Malamalama 3: O le umi ole taimi faʻamavae ma faʻafefeteina, o le sili atu lea

O le Polyacrylamide o se vaega tioata paʻepaʻe paʻepaʻe e manaʻomia ona faʻamavae atoa ina ia maua ai le sili ona lelei. O le tele o tagata faʻaoga e manatu o le umi o le faʻamavaeina ma le faʻaosoosoina o le taimi, o le sili atu lea, ae o le mea moni e le o le tulaga lea. Afai e umi tele le taimi faʻaoso, o le a mafua ai le malepelepe o le filifili mole mole PAM ma aʻafia ai le faʻatinoga o le flocculation. I se tulaga masani, o le taimi faʻamavae ma faʻafefeteina e le tatau ona itiiti ifo i le 30 minute ma e tatau ona faʻalautele talafeagai pe a maualalo le vevela i le taumalulu. Afai e pu'upu'u tele le taimi fa'ata'ape ma fa'aoso, o le a le fa'amavae atoa le PAM, lea o le a i'u ai i le le mafai ona fa'atino lelei le fa'atosina vave o le otaota. O le mea lea, e tatau i tagata faʻaoga ona faʻamautinoa le lava o le faʻamavaeina ma le faʻaosoosoina o le taimi pe a faʻaaogaina e faʻamautinoa ai le faʻaogaina o le PAM.

Le malamalama 4: Ionicity/Ionic tikeri e na o le pau lea o le faavae mo filifiliga

I le avea ai ma se tasi o faailo taua o le polyacrylamide, o le ionicity e faasino i le leaga ma le lelei o le ionic charge ma lona mamafa mamafa. E toʻatele tagata e faʻalogo tele i le ionicity pe a faʻatau, ma manatu o le maualuga o le sili atu. Ae o le mea moni, o le tikeri o le ionicity e fesoʻotaʻi ma le tele o le mamafa mole. O le maualuga o le ionicity, o le laʻititi o le mamafa mole, ma le maualuga o le tau. I le faiga o filifiliga, i le faaopoopo atu i le ionicity, o isi mea e manaʻomia ona mafaufauina, e pei o tulaga faʻapitoa o le vai, manaʻoga mo le faʻaogaina o le flocculation, ma isi. E mana'omia nisi su'ega e iloa ai le fa'ata'ita'iga mana'omia.

E pei o afuga, o le polyacrylamide o loʻo i ai se sao taua i le gaosiga o vai. A e manaʻomia le filifilia o faʻamatalaga e fetaui ma oe, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi aʻu.

  • Muamua:
  • Sosoo ai:

  • Taimi meli: Aukuso-26-2024