Shijiazhuang Yuncang Water Technology Corporation Limited

O le a le mea e fa'aoga ai le Polyacrylamide i le vai?

Polyacrylamide(PAM) o se polymer mamafa mole mole maualuga e masani ona faʻaaogaina i faʻagasologa o togafitiga vai i vaega eseese. O lo'o i ai le tele o mole mole mamafa, ionicities, ma fausaga e fetaui ma fa'aaliga fa'aoga eseese ma e mafai fo'i ona fa'avasegaina mo fa'aaliga fa'apitoa. E ala i le faʻaogaina o le eletise ma le polymer adsorption ma le faʻapipiʻiina, e mafai e le PAM ona faʻalauteleina le faʻapipiʻiina vave ma le faʻafefeteina o vaega faʻamalo, faʻaleleia le lelei o le vai. O lenei tusiga o le a suʻesuʻe i faʻaoga maʻoti ma aʻafiaga o le PAM i le faʻaogaina o vai i vaega eseese.

I le fa'aogaina o otaota vale i totonu o aiga, o le PAM e masani ona fa'aogaina mo le fa'apalapala ma le fa'amama palapala. E ala i le fa'aleaogaina o mea tau eletise ma le fa'aogaina o a'afiaga o feso'ota'iga, e mafai ai e le PAM ona fa'atelevave le fa'aputugā o mea fa'amalo i totonu o le vai e fa'atupu ai ni fasimea tetele. O nei fuga e faigofie ona fa'anofo ma fa'amama, e fa'amama lelei ai le fa'aleagaina o le vai ma ausia ai le fa'amoemoega o le fa'amamāina o le lelei o le vai. O le fa'aogaina o le PAM e mafai ona fa'aleleia atili ai le lelei o le fa'aogaina o otaota ma fa'aitiitia tau o togafitiga.

I le tulaga o le faia o pepa, o le PAM e masani ona faʻaaogaina e avea o se fesoasoani faʻapipiʻi, fesoasoani faamama, faʻasalalau, ma isi. E ala i le faʻaopoopoina o le PAM, e mafai ona faʻaleleia le fua faatatau o le faʻatumuina ma filo lelei i totonu o le pepa, faʻaitiitia le faʻaaogaina o mea mataʻutia, ma faʻaleleia atili. le fa'amama ma le fa'amama le fa'atinoina o le pulupulu. E le gata i lea, o le PAM e mafai ona avea o se faʻamautu polymer non-silicon i le faʻagasologa o le paʻu, faʻaleleia le paʻepaʻe ma le susulu o le pepa.

I totonu o fale inu ava fa'agaioiina vai leaga,PAMo lo'o fa'aaoga muamua i le fa'amama o le palapala. Mo fa'agasologa o le gaosiga o le 'ava mālosi fa'atasi ai ma meafaitino eseese ma faiga fa'amama vai, e taua tele le filifilia o le cationic polyacrylamide fa'atasi ai ma le ionicity talafeagai ma le mamafa mole. Su'ega filifiliga e ala ile fa'ata'ita'iga i ipu fa'ata'ita'i ole tasi lea o auala masani e fa'aaogaina.

Suavai otaota o mea'ai, fa'atasi ai ma le maualuga o mea fa'aola ma mea fa'amalo tumau, e mana'omia ni auala talafeagai mo togafitiga. Ole faiga fa'aleaganu'u e aofia ai le palapala fa'aletino ma le fa'afefeteina o meaola fa'aola. Ae ui i lea, i faʻatinoga faʻatinoga, polymer flocculants e masani ona manaʻomia mo le faʻamaʻaina o le palapala ma isi togafitiga. O le tele o fa'ato'aga o lo'o fa'aaogaina i lenei fa'agasologa o oloa fa'asologa polyacrylamide cationic. O le filifilia o se oloa polyacrylamide talafeagai e manaʻomia ai le mafaufau i le aʻafiaga o le suiga o le tau (vevela) i luga o le filifilia o le flocculant, filifilia o le mamafa mole mole talafeagai ma le tau o le tau e faʻatatau i le tele o floc e manaʻomia e le togafitiga, ma isi mea. E le gata i lea, e tatau ona gauai atu i mataupu e pei o le faagasologa ma meafaigaluega manaʻomia ma le faʻaaogaina o fugalaʻau.

I le eletise ma le eletise eletise, o le PAM e masani ona faʻaaogaina e avea o seFlocculantma fa'afefe. E ala i le fa'aitiitia o mea tau eletise ma le fa'aogaina o a'afiaga o feso'ota'iga, e mafai ai e le PAM ona fa'aputu vave ma fa'ato'a u'amea mamafa i vai otaota. I lenei faagasologa, e masani lava ona manaʻomia le faʻaopopoina o le sulfuric acid i le suavai leaga e faʻafetaui ai le pH i le 2-3 ona faʻaopopo lea o se sui faʻaitiitia. I le isi tane tali, fa'aaoga le NaOH po'o le Ca(OH)2 e fetu'una'i ai le tau o le pH i le 7-8 e fa'atupu ai le Cr(OH)3 pa'u. Ona fa'aopopo lea o se fa'amalo e fa'afefe ma aveese Cr(OH)3. E ala i nei togafitiga, e fesoasoani le PAM i le faʻaleleia atili o le faʻaogaina o le eletise ma le eletise faʻafefe vai otaota ma faʻaitiitia le afaina o ion uamea mamafa i le siosiomaga.

Suavai a le PAM

  • Muamua:
  • Sosoo ai:

  • Taimi meli: Iuni-04-2024